Reuters, Tayland'ın en sıra dışı ofislerinden birini görüntüledi. Başkent Bangkok'ta Anankanart Kongpanichku tarafından 8 yıl önce kurulan YDM reklam ajansı, rakiplerinden farklı bir konsepti hayata geçirdi.

Çalıştıkları sektörün düzensiz çalışma saatleri ve stresli bir ortam oluşturduğunu belirten Kongpanichku, evcil hayvanları ofise getirerek bu durumun önüne geçmeye karar verdi.


kopek-tayland-reuters


Çalışanlara evcil hayvanlarını ofise getirme izni verilmesiyle, masaların üstü birbirinden farklı köpeklerle dolmaya başladı. Ajans çalışanları bir yandan işlerini yaparken bir yandan da köpekleriyle ilgileniyor.

Uygulamadan çok memnun olduğunu söyleyen Halkla İlişkiler Müdürü Thimpaporn Phopipat, "Böyle bir ofiste çalıştığınızda işe daha fazla gelmek istiyorsunuz" diyor.


kopek-tayland-reuters2


Köpeklerin ofiste olmasıyla ilgili tereddütleri olanlar da var. Muhasebe departmanından Jitramas Watana, "Bazen köpeklerden çok rahatsız oluyorum. Telefonla konuşurken bir anda havlamaya başlıyorlar ve ortam kaotik bir hal alıyor. Neyse ki diğer arkadaşlar böyle bir durumda köpeği oradan uzaklaştırıyor" ifadelerini kullanıyor.


kopek-tayland-reuters3


Reuters'ın aktardığına göre YDM'nin başlattığı bu uygulama diğer şirketler tarafından da örnek gösterilmeye başlandı. 'Evcil hayvan dostu' ofislerin giderek yayıldığı belirtiliyor.

Yapılan çalışmalar hayvanların stres seviyesini azaltığını gösterse de, hayvanlarla aynı ortamda çalışmanın çeşitli alerjileri tetikleyebileceği ya da hayvanlardan insanlara geçen hastalıkların görülebileceği vurgulanıyor.