Japonya Savunma Bakanlığı çarpışan F/A-18 Hornet savaş uçağı ve KC-130 Hercules tanker uçağında bulunan yedi personelden ikisinin bulunduğunu açıkladı.

Bakanlık bulunan askerlerden birinin iyi durumda olduğunu, ikincisinin ise kazadan 10 saat sonra bulunduğunu belirtti. İkinci askerin durumu hakkında bilgi verilmedi. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ABD deniz piyadeleri karargahından yapılan açıklamaya göre kaza Çarşamba günü Japonya kıyılarının yaklaşık 320 kilometre açığında meydana geldi. Açıklamada eğitim sırasında bir "aksilik" yaşandığı ifade edildi ve ayrıntı verilmedi. Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili olayın havada yakıt ikmali eğitimi sırasında meydana geldiğini belirtti.

Olay, son yıllarda ABD silahlı kuvvetlerindeki sayıları giderek artan havacılık kazalarına bir yenisini ekledi. The Military Times'da bu yıl yayınlanan verilere göre 2013 ile 2017 yılları arasında havacılık kazaları yüzde 40 arttı, kazalarda en az 133 askeri kuvvetler mensubu hayatını kaybetti.