İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci sancılı bir biçimde ilerliyor. Brexit olarak da bilinen bu süreçte İngiltere'nin AB'den ayrılmasını destekleyen İngiltere'nin Çevre Bakanı Michael Gove açıklamalarda bulundu. Gove, İngiltere'nin ayrılma süreci boyunca referandumda aşırı sağcı kitlenin oylarını almak için, "Türkiye Avrupa Birliği üyesi olacak" şeklindeki kampanyanın hatalı olduğunu söyledi.

İngiltere'nin saygın medya kuruluşu Independent'ta yer alan haberde dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediği hatırlatılırken, Cameron'ın açıklamalarının bu kampanya boyunca kullanıldığı belirtilmişti.

[old_news_related_template title="İngiliz basınında korkutan iddia: Beyaz Dul, Türkiye'yi de hedef aldı" desc="İngiltere'nin çok satan gazeteleri bugün korkunç bir iddiayı gündeme getirdi... 2005 yılında Londra'da intihar saldırısı yapan teröristin hala aranan eşi Samantha Lewthwaite'in intihar bombacıları yetiştirerek aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkeye saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi. Dünyanın en azılı kadın teröristlerinden biri olarak bilinen kadının yazışma, telefon görüşmeleri ve istihbarat raporlarına göre İngiltere, Yunanistan, Kanarya Adaları gibi noktaları hedefine aldığı iddiası gündeme geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/harita-dailymail-1_16_9_1531718750.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ingiliz-basininda-korkutan-iddia-beyaz-dul-turkiyeyi-de-hedef-aldi-2522586/"]

Açıklamalarda bulunan Gove, "Eğer Brexit'ten ayrılma kampanyası bana kalsaydı işler biraz daha farklı olurdu. Geçmişe dönüp söylediklerime bakarak ifadelerimin o dönem için doğru olup olmadığına bakmak gerekirdi. 77 milyon Türk vatandaşının vizesiz seyahat etmesinin bizim güvenlik sorunlarımız için ne gibi etkisi olacağını görmek biraz zor" dedi.