ABD'nin Türkiye'ye yönelik akıl dışı kararı sonrasında dünyadan tepkiler yağıyor... Rusya ve İran konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya'da Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD´nin kendi çıkarlarına uygun davranmayan her ülkeye karşı yaptırım uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

ABD'nin Türk bakanlara yaptırım uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Çepa, "Rusya´da şöyle bir söz var, ordu ve deniz filosundan daha iyi müttefik yok. Amerika'nın ise ABD dolarından daha iyi müttefiği yok. Avrupa güçlü olunca, onlar Avrupa Birliği´ne karşı oluyorlar. Çin güçleniyor, Çin düşman oluyor. Türkiye ABD´nin istediği gibi davranmayınca hemen yaptırımlar ve ticari savaşlar uygulamaya başlıyorlar. ABD´nin çıkarlarına uymayan şeyler olunca, onlar hemen buna karşı belirli eylemler uyguluyorlar " dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika: ABD'nin skandal yaptırım kararını dünya böyle okudu" desc="ABD ile Türkiye arasında bir süredir devam eden siyasi gerilim dün ABD'nin Türk bakanlara yaptırım kararı uygulamasıyla çok dik bir uçurumun kıyısına geldi. Son dakika gelişmeleri doları 5 TL bandına çıkarırken, dünya basını yaşananları okuyucularına durumu kapsamlı bir şekilde aktardı. İşte dünya basınından skandal karara yorumlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/brubnson-aa_16_9_1533047439_16_9_1533185596.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdnin-skandal-yaptirim-kararini-dunya-boyle-okudu-2553529/"]

Öte yandan İran'dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cavad Zarif, Twitter hesabından ABD’nin Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımı kınadı.