Kriz yönetimi birimi başkanı Macid Saaedi, yarı resmi Tasnim haber ajansına yaptığı açıklamada bugünkü deprem ile ilgili olarak, "Şimdiye kadar, depremden kaçan 25 kişinin yaralandığı ve Kerman şehrinde hastanelere gittikleri bildirildi" dedi. İran Kızılay kurumu sözcüsü Hadi Soltani'nin ISNA ajansına yaptığı açıklamada, depremden etkilenen 40 köye kurtarma ekiplerinin gönderildiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin Kerman kentinin 37 km doğusunda, yüzeye yakın sayılan 10 km derinlikte meydana geldiğini ve büyüklüğünün 5.5 olduğunu ve söyledi. Bugünkü deprem, İran'da iki gün içinde meydana gelen dördüncü deprem oldu. Devlet haber ajansı IRNA'nın haberine göre, güneydeki Hormozgan vilayetinde dün meydana gelen iki depremden sonra, ülkenin batısında yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde en az 287 kişi yaralanmıştı.

Depremden etkilenen Kermanşah vilayetinin valisi Huşang Bazvand IRNA'ya, yaralılardan sekizinin hastaneye yatırıldığını ve geri kalanların tedaviden sonra taburcu edildiğini söyledi.