Başaran Holding'e ait özel jetin İran'da düşmesinin ardından olay yerinde ilk görüntüler ortaya çıktı. Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşının bulunduğu uçak, Dubai'den İstanbul'a dönüyordu.

Fotoğraf: Reuters Fotoğraf: Reuters


İran basını ve ajanslarının paylaştığı fotoğraflarda İran Kızılay'ı bölgede inceleme ve müdahalelerde bulunurken görülüyor. Mina Başaran, arkadaşlarıyla bekarlığa veda partisi için Dubai'ye gitmiş ve hafta sonunu orada geçirmişti.

Fotoğraf: Reuters Fotoğraf: Reuters


Uçaktan çıkarılan yolcuların tek tek taşındığı fotoğrafları İran haber ajansı İRNA paylaşırken, kara kutunun da bulunduğu ve incelemelerin devam ettiği açıklandı.

Fotoğraf: Reuters Fotoğraf: Reuters


Fotoğrafları daha sonra Reuters haber ajansı da geçti. Fotoğraflarda kurtarma ekiplerinin uçaktaki enkazda incelemeler yaptığı ve yolcu ve kabin ekibinin naaşlarını taşıdıkları görülüyor.

FOTO:DHA - Kayıp yakınları havaalanında beklerken görüntülendiler. FOTO:DHA - Kayıp yakınları havaalanında beklerken görüntülendiler.


Öte yandan kayıp yakınları havaalanında beklerken İran devlet televizyonu tarafından görüntülendi. İran devlet televizyonu hayatını kaybedenlerin ailelerinin Shahrekord Havalimanı'nda beklediklerini duyurdu.