İsrail ile Türkiye arasında yeni bir kriz kapıda... Türkiye'nin Orta Doğu'daki hareketliliğinden ve özellikle son dönemde Kudüs ve Filistin'de aktif olarak varlığından rahatsız olduğu iddia edilen İsrail'in bu konuyla ilgili bir operasyon hazırlığında olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail'in çok satan gazetelerinden Haaretz, Suudi Arabistan, Filistin Ulusal Yönetimi ve Ürdün, Türkiye'nin bölgede çok aktif olmasından rahatsız olduğunu ve bu konuda İsrail yönetimiyle iletişim halinde olduğunu yazmıştı. O dönem medyaya yansıyan haberlerde, Türkiye'nin Kudüs'te söz sahibi olmaya başlamasından rahatsız olan bu ülkeler İsrail'in devreye girerek buna bir son vermesini istemişti...

[old_news_related_template title="Bu kadarına da pes... Ürdün, Suudi Arabistan ve Filistin, İsrail'i Türkiye konusunda uyarmış" desc="İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz bugün çok ses getirecek bir iddiayı ortaya attı. Haaretz, geçen yıl içerisinde Ürdün, Suudi Arabistan ve Filistin Ulusal Yönetimi'nin İsrail yönetimini uyardığını yazdı. Gazeteye konuşan üst düzey yetkililer, 'Türkiye'nin Kudüs'te varlığını geliştirmesi rahatsız etti ve Arap komşular Tel Aviv yönetimini uyardı' ifadesini kullandı. Türkiye ile mesafeli ilişkisi olan Suudi Arabistan ve Ürdün'ün aksine sık sık Türkiye'ye gelen ve zor durumda kaldığında Ankara'nın kapısını çalan Mahmud Abbas'ın böyle bir hamle yapması kulislerde şaşkınlık yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/kuds-reuters_16_9_1530247534.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/bu-kadarina-da-pes-urdun-suudi-arabistan-ve-filistin-israili-turkiye-konusunda-uyarmis-2493334/"]
Bugün ise İsrail medyasında yer alan yeni bir haber İsrail'in Türkiye'ye karşı bir hamle hazırlığı içerisinde olduğunu ortaya koydu. İsrail'de yayın yapan Hadashot TV kanalı, İsrail parlamentosu Knesset'in güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkaracak bir yasa tasarısı hazırlığında olduğunu iddia etti. TV kanalının haberinde özellikle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) hakkında harekete geçtiği ve bu kurumun Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze Şeridi'ndeki varlığının kısıtlanmaya çalışacağı aktarıldı.

Haberde TİKA'nın bölgedeki faaliyetlerine engelleme getirileceği ya da TİKA'nın her proje ve adımı için yerel birimlerden izin almak zorunda kalacağı ifade edildi.