İsrail'in sivillerin üzerine ateş açmasının üzerinden 3 gün bile geçmedi fakat Tel Aviv yönetimi anlamsız çıkışlarda bulunmaya devam ediyor. Dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında, "Sizden ders almayacağız, Ankara'da 1 Nisan böyle geçiyormuş demek" ifadesinin ardından bugün yeni bir gelişme yaşandı. Netanyahu'nun küstah açıklamalarına yanıt veren Erdoğan'a yönelik bugün Netanyahu'nun Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan küstah açıklamalarda bulundu.


Erdan, Erdoğan'a antisemitik diyen Erdan, "Erdoğan, Kudüs'te rol almak için Hamas'ı desteklemeye devam eden bir antisemitik. Mavi Marmara sonrasında Türkiye-İsrail arasında imzalanan yakınlaşma (raproşman) anlaşmasınndan dolayı pişmanlık duyuyorum" dedi.

[old_news_related_template title="Netanyahu'dan Erdoğan'a skandal sözler" desc="Gazze'de Cuma günü yaşanan insanlık dramının ardından İsrail yönetimini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail Başbakanı Netanyahu'dan skandal bir yanıt geldi. İsrail'in çok okunan gazetelerinden Haaretz'in haberinde Netanyahu'nun, 'Görünen o ki Ankara 1 Nisan'ı böyle kutluyormuş' ifadelerini kullandığı aktarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/netanyahu-reuters_16_9_1522575318.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/netanyahudan-erdogana-skandal-sozler-2323738/"]

İsrail ordusunun radyosuna konuşan Erdan, "İsrail, Osmanlı'nın yaptığı Ermeni soykırımını da tanıyabilirdi" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert sözler" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana'da AKP kongresi öncesi vatandaşlara seslendiği konuşmasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözlerine sert bir şekilde yanıt verdi. Erdoğan, 'Ey Netanyahu, sen işgalcisin. Sen işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/erdogan-adanada-foto-iha_16_9_1522589215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/erdogandan-israile-dunyada-dolasacak-gezecek-yer-bulamazsin-bizimle-ugrasma-2323900/"]