Ynet'e konuşan İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, Suriye lideri Beşar Esad'a yönelik tehditlerde bulundu. Bakan, Suriye topraklarının İran'ın askeri üssü gibi kullanılmasının ve buradan İsrail'e yönelik düzenlenecek olası saldırının Esad'ın sonu olacağını söyledi.

Steinitz;  "İsrail, Suriye'deki iç savaşa şu ana kadar müdahil olmadı. Eğer Suriye lideri Esad, İran'ın kendi topraklarında faaliyetlerine izin vermeye devam ederse, İsrail onu rejimini yok edecektir" ifadelerini kullandı. Bakan sözlerini "Böyle bir hareketin sonu olacağını bilmeli" diyerek bitirdi.

[old_news_related_template title="Orta doğu'da tansiyon yükseliyor... ABD Büyükelçiliği için özel tabela" desc="Geçtiğimiz yıl ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak açıklamasının ardından yaşanan gerilimin ardından bugün sıcak bir gelişme yaşandı. İsrailli işçiler, ABD Büyükelçiliği için hazırlanan yol tabelalarını yeni yerlerine astı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/israil-reuters_16_9_1525679102.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/orta-doguda-tansiyon-yukseliyor-abd-buyukelciligi-icin-ozel-tabela-2391941/"]