Likud Partisi'ne mensup olan ve aynı zamanda İsrail'in İletişimden Sorumlu Bakanı olarak görev yapan Eyüp Kara, ülkenin çok takip edilen medya kuruluşlarından Arutz Sheva'ya konuştu.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri değerlendiren Kara, "Türkiye'deki seçimlerle ilgili olarak ben bunun Türk halkının, İsrail'le yıllardır mevcut olan ilişkisine geri dönmesi için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu seçimlerin önemi çok açık. Ülkeyi daha az iyi bir yer haline getirebilirler ya da işleri tekrar rayına oturtabilirler. Ben Türkiye'deki siyasi atmosferin ışığında Türk halkının Türkiye ile İsrail'in eskiden olduğu gibi yakın olmasını istediğini düşünüyorum ve umarım böyle olur" dedi.

Arutz Sheva'nın ısrarla bir isim telaffuz etmesini istediği bakan tercih ettiği bir isim vermekten çekindi.

[old_news_related_template title="İsrail basını: Erdoğan İsrail için en iyi ihtimal" desc="İsrail'in en köklü ve en çok okunan gazetelerinden Haaretz'te yer alan bir köşe yazısında, 24 Haziran seçimlerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferle çıkmasının İsrail için en olumlu senaryo olabileceği ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/erdogan2-2_16_9_1529494507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/israil-basini-erdogan-israil-icin-en-iyi-ihtimal-2476349/"]