Deutsche Welle'de yer alan haberde, İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Capitoline Müzeleri'nde bulunan heykelin kayıp parçasının Fransa'da bulunduğu aktarıldı. İstanbul'un kurucusu olarak bilinen Doğu Roma İmparatoru Konstantin'in dev bronz heykelinin kayıp işaret parmağı Dünya'nın sayılı müzelerinden Paris'teki Louvre Müzesi'nde ortaya çıktı.

konstantn-muze

Parmağın yıllardır Louvre Müzesi'nde olduğunu fark eden yetkililer, "1863 yılından beri bizim koleksiyonumuzda. Büyük antik bronz heykelelr üzerinde yapılan çalışmalar sırasında parmağın Konstantin heykeline ait olduğu belirlendi" açıklaması yapıldı.

Müzede bulunan en önemli eserlerden biri de Konstantin'in heykeli. Müzede bulunan en önemli eserlerden biri de Konstantin'in heykeli.

'İLK SERGİLENEBİLİR'


Heykelin parmağının İtalyan iş insanı ve sanat koleksiyoneri Giampietro Campana'nın koleksiyonunda yer aldığı ifade edildi. Campana'nın koleksiyonunun büyük bölümünün 3. Napolyon döneminde Fransa'ya getirildiğini aktaran yetkililer, Louvre Müzesi bünyesinde bu yıl Kasım ayında Giampietro Campana'ya adanan bir sergi açılacağını duyurdu. Müzeden konuşan yetkililer, Kasım ayında açılacak sergide İmparator Konstantin'in ilk kez işaret parmaklı olarak sergilenebileceğini dile getirdi.

Capitoline Müzeleri Müdürü Parisi Presicce, Konstantin heykelinin elinde bulunan yerkürenin 1584 yılında Appian Yolu'ndaki sütunlardan birine götürüldüğü sırada parmağın da koptuğunu tahmin ettiklerini belirtti. Presicce, 1759 yılında Abt Diego Revillas tarafından yapılan gravürde heykelin parmaksız olduğunu hatırlattı.