Orta Amerika ülkelerinden ABD'ye geçme umuduyla yola çıkan göçmenler, Meksika'ya ulaştı. ABD-Meksika sınırındaki Tijuana şehrine her gün yüzlerce yeni göçmen daha geliyor.

Yardım kuruluşları stadyumları göçmenlere açarken, birçok noktada da çadırlar ve gıda yardımları yapılıyor.

Her gün yüzlerce yeni göçmen Tijuana'ya ulaşıyor. Her gün yüzlerce yeni göçmen Tijuana'ya ulaşıyor.


ABD Başkanı Donald Trump ise Meksikalı güvenlik güçlerini göçmenleri durdurmada başarısız olmakla suçlarken, sınıra binlerce askeri konuşlandırdı.

Gerilimi tırmandıran açıklamalardan geri durmayan Trump, Şükran Günü'nde de tehditkar sözler sarf etti.

meksika-multeci-reuters

Florida'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, askerlere gerektiğinde 'Vur emri' verdiğini söylerken,  "Ben onayı verdim. Umarım kullanmak zorunda kalmazlar" dedi.

Kargaşa yaşanması halinde sınırın kapatılabileceğini ve Meksika ile ticaretin durdurulabileceğini de belirten Trump, "Eğer kontrolü kaybettiğimizi hisseder ya da insanlar zarar görmeye başlarsa, durumu kontrol altına alana kadar sınırı kapatabiliriz. Tüm sınırı kastediyorum" diye konuştu.

Anneler yapılan yardımlarla çocuklarını doyurmaya çalışıyor. Anneler yapılan yardımlarla çocuklarını doyurmaya çalışıyor.


Trump'ın bu sözlerinin ardından uluslararası ajanslar, Tijuana'daki göçmenleri daha yakından görüntüledi. Trump'ın ölüm fermanı verdiği göçmenlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor.

meksika-multeci-reuters2

Fotoğraflarda, başlarındaki tehditten habersiz çocuklar, bazen çadırların içinde bazen etrafında birbirlerine sokularak uyumaya çalışırken dikkat çekiyor.

meksika-multeci-reuters5

Çocuklar her şeyden habersiz uyurken... Çocuklar her şeyden habersiz uyurken...