İtalya'da geçen hafta kurulan ve hafta başında da parlamentodan güvenoyu alarak resmen göreve başlayan popülist hükümetin aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, bu konuda Avusturya yönetimi ile bir ortak eylem planını görüşmek istediğini söyledi.

Avusturya'daki cami kapama ve imamları sınır dışı etme kararıyla ilgili bir haberi Twitter'da paylaşan Salvini, habere yorum olarak da "İnanç özgürlüğüne inanıyorum ama radikal dinciliğe inanmıyorum. İnancını, bir ülkenin güvenliğini riske atacak şekilde kullananlar uzaklaştırılmalıdır" diye yazdı.

[old_news_related_template title="Avusturya'dan skandal karar... Camileri kapatıyorlar" desc="Avusturya'da Sebastian Kurz liderliğindeki hükümet, ülkedeki 7 caminin kapatılacağını, görev yapan imamları da sınır dışı edeceklerini duyurdu. Avusturya basını yaklaşık 60 imamın sınır dışı edileceğini yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/cami-facebook-1_16_9_1528444340.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/avusturyadan-skandal-karar-camileri-kapatiyorlar-2456127/"]

İtalya'da 4 Mart'ta yapılan genel seçimler öncesindeki seçim kampanyası döneminde Matteo Salvini, iktidara gelmeleri halinde "yasa dışı camileri kapama" sözü vermişti. Salvini geçen Şubat ayında yaptığı bir açıklamada, "Yasa dışı camileri kapatacağız. Bu camileri kimin finanse ettiğini, arkasında kimin olduğunu, paranın nereden geldiğini, kimin ne vaaz verdiğini bilmek istiyorum" demişti.