Suç oranının yüksek olduğu yapılan araştırma ve raporlarla da ortaya konulan Brezilya'nın en kalabalık şehri Sao Paulo, kahraman anne Katia da Silva Sastre'yi konuşuyor. Önceki gün Sao Paulo'nun dışındaki özel okuldaki kızını almak için giden Katia da Silva Sastre diğer velilerle sohbet ederken yanlarına elinde tabanca olan genç bir adam geldi.

21 yaşındaki Elivelton Neves Moreira isimli saldırgan elindeki silahı velilere ve minik öğrencilere doğrulturken aklında gasp yaparak uzaklaşmak vardı. Fakat Moreira'nın farkında olmadığı şey, veliler arasında yer alan 42 yaşındaki Sastre'nin askeri polis olduğu ve o gün izinli olmasına rağmen yanından tabancasını eksik etmemesiydi.

Saniyeler içinde duruma müdahale eden Sastre, saldırganı göğsünden 3 el ateş ederek etkisiz hale getirdi. Saldırgan yerde kıvranırken soğukkanlı bir şekilde adamın silahını alan ve etkisiz hale getiren Sastre, ülke basınında gündem oldu.

Sao Paulo Valisi Marcio França Sunday tarafından paylaşılan videolar yerel basında büyük ilgi çekti. Sunday, Sastre'yi övdü.