Evlenmek için edinmesi gereken belgeleri almak üzere İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giden ve o günden beri ortada görülmeyen Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili şok bir açıklama yapıldı... New York Times gazetesine konuşan üst düzey Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın konsoloslukta infaz edildiğini açıkladı.

İsmini açıklamayan yetkili, Kaşıkçı'nın suikastının hızlı ve karmaşık bir operasyon şeklinde tamamlandığını ve Kaşıkçı'nın iki saat içerisinde öldürüldüğünü ifade etti. Suudi infaz timinin sadece bu cinayet için getirdiği testere ile Kaşıkçı'yı öldürüp parçalara ayrıldığını söyleyen yetkili yaşananların ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun filmlerine benzediğini "Pulp Fiction filmi gibi" sözleriyle aktardı.

[old_news_related_template title="İsmini açıklamayan Türk yetkililer neden Türk basınına konuşmuyor?" desc="Uluslararası kamuoyu Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini dikkatle izliyor... Bütün gözler İstanbul'daki gelişmeleri yakından takip ederken, ülkemizde yaşanan gelişmeler ne yazık ki dünya basınından takip ediliyor. Bunun sebebi de ismini açıklamayan Türk yetkililerin, yaşanan gelişmelerle ilgili ilk bilgileri New York Times, Washington Post, Guardian ve Wall Street Journal gibi mecralara vermesi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kasikci-3_16_9_1539150821.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ismini-aciklamayan-turk-yetkililer-neden-turk-basinina-konusmuyor-2671713/"]

ARALARINDA OTOPSİ UZMANI DA VAR


David D. Kirkpatrick ve Carlotta Gall imzalı haberde gazete, bir haftayı aşkın süredir haber alınamayan Kaşıkçı'nın ölmüş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu vurgularken, ismini açıklamayan yetkili, Kaşıkçı'nın öldürülme kararının üst düzey Suudi liderlerden geldiğini çünkü bu denli karmaşık bir operasyona alt seviyelerde yetkililerin onay veremeyeceğini açıkladı. Kaşıkçı'nın geldiği gün iki charter uçağıyla 15 Suudi'nin Türkiye'ye giriş yaptığı ve bu 15 kişinin de birkaç saat sonra Türkiye'yi terk ettikleri ifade edildi.

[old_news_related_template title="15 kişilik Suudi timi Türkiye'ye böyle geldi!" desc="2 Ekim'de Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girip bir daha çıkmayan rejim muhalifi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili sır perdesi aralanamadı. Öte yandan Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması olayına karıştığı iddia edilen 15 kişilik esrarengiz istihbarat timinin, Türkiye'ye giriş yaparken Atatürk Havalimanı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/41124214525454_16_9_1539156445.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/15-kisilik-suudi-timi-turkiyeye-boyle-geldi-2671953/"]

Yetkili, bu ekiptekilerden birinin otopsi uzmanı olduğunu söyledi. İsmini açıklamadan konuşan kişi, "Orada vücudu parçalara ayırmak için bulunuyordu muhtemelen" dedi.

[old_news_related_template title="Kayıp gazetecinin son görüntüleri ortaya çıktı" desc="Cemal Kaşıkçı ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Geçen haftadan beri kayıp olan Cemal Kaşıkçı'nın son görüntüleri ortaya çıktı... Washington Post gazetesi, üzerinde Türkçe ibareler bulunan bir görüntüyü okuyucularıyla paylaştı. Gazete, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile de kapsamlı bir röportaj yaparak yaşananların detayını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/i6ohwbwlkmi6rlikbya67or4ye_16_9_1539060508.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kayip-gazetecinin-son-goruntuleri-ortaya-cikti-2669528/"]


KAŞIKÇI'NIN NİŞANLISI WASHINGTON POST'A YAZDI

Cengiz, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan nişanlısı Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili Washington Post gazetesine bir makale yazdı.

Kaşıkçı ile evlenmek üzere olduklarını ve son evrak işlemleri için İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gittiklerini belirten Cengiz, daha sonra nişanlısından haber alamadığını ifade etti. Cengiz yazısında, "Cemal, bir diplomatik misyonda insanlara zarar vermenin, onları gözaltına almanın veya tutuklamanın uluslararası hukuku ihlal etmek olacağını söyledi ve Türkiye tarihinde bugüne kadar böyle bir şeyin hiç yaşanmadığını belirtti. Bu yüzden ana vatanı olan Suudi Arabistan konsolosluğuna, içeride güvende olacağından şüphe etmeden girdi" ifadelerini kullandı.  Hatice Cengiz, dışarıda üç saat bekledikten sonra korku ve endişe duymaya başladığını vurguladı.



[old_news_related_template title="Suudi Arabistan'ın ABD'deki büyükelçisi açıkladı: Türkiye'deki soruşturmaya Suudiler de katılacak" desc="Suudi Arabistan'ın Washington'daki Büyükelçisi Prens Halid Bin Salman, Türkiye'de Türk kolluk gücü tarafından yürütülen kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına Suudi polisinin de katılacağını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kasikcia-reuters_16_9_1539159483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/suudi-arabistanin-abddeki-buyukelcisi-acikladi-turkiyedeki-sorusturmaya-suudiler-de-katilacak-2672143/"]