Hakkında en çok spekülasyon yapılan ve Dünya'nın en gizemli ülkelerinden biri olan Kuzey Kore, tarihi bir adım atarak Güney Kore ile resmi temasta bulundu.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile bir araya geldi. Tarihi zirveye eşlik edenler arasında tanıdık bir isim de vardı.

kore-cocuk-dprk

Kim Jong-un ile birlikte heyette yer alan Kuzey Kore liderinin kardeşi Kim Yo Jong da yer aldı. Geçtiğimiz aylarda Güney Kore'de düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları'nda Kuzey Kore heyeti ile birlikte katılan Kim Yo Jong, Güney Koreli temsilciler ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile aynı karede görüntülenmişti.

kore-abla-reuters

O zamanlar uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken Kim Yo Jong yine gündemdeydi. Toplantılara ağabeyi ile katılan Kim Yo Jong, adeta Kuzey Kore liderinin yardımcısı olarak dikkatleri üzerine topladı. Bütün toplantılarda samimi tavırlarıyla fotoğraflarda yer alan Kim Yo Jong, Kim Jong-un'a yardım ederken görüntülendi.

kore-usak-reuters

Reuters'ın geçtiği fotoğraflarda Kim Yo Jong, ağabeyi misafir defterini açarken kutusundan yeni bir kalem çıkarıyor. Kim Yo Jong'un karelerde ağabeyine yardım ederken elinin ayağının dolaştığı görülüyor. Öte yandan etkinlikte Kim Jong-un'un peşinden ayrılmayan Kim Yo Jong, ağaç dikme seremonisi sırasında elleri kirlenmesin diye Kuzey Kore liderine beyaz eldiven giydirirken, dünyada gündem oldu.

kore-reuters

Arşivi biraz tarayıp bulduğumuz Kim Jong-un'un çocukluk fotoğrafları da akıllara benzer görüntüyü getiriyor. Eski fotoğraflarda Kim Jong-un, henüz küçük yaşta olmasına rağmen kilolu ve tıknaz hali ve askeri üniformasıyla annesi tarafından yönlendiriliyor. Kuzey Kore lideri, henüz çocuk yaşta olmasına rağmen ciddi duruşuyla hiç değişmediğini gözler önüne sererken, kendisini önce annesinin sonra da kız kardeşinin çekip çevirdiği imajı ortaya çıkıyor.

eldiven-reuters

Kuzey Kore liderinin kız kardeşi olan 30 yaşındaki Kim Yo Jong, Kore İşçi Partisi'nde Propaganda Direktörü olarak görev alıyor. 2015 yılında evlendiği iddia edilen Kim Yo Jong'un bir çocuğu olduğu iddiaları uluslararası basının gündemine oturmuştu.

[old_news_related_template title="Kim'in adamları" desc="Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile tarihi bir görüşme gerçekleştirmek için Güney Kore'de bulunuyor. Kim Jong-Un'un iki ülke sınırında bulunan silahsızlandırılmış bölgeden Güney Kore'ye geçişi sırasında korumalarının verdiği görüntü dikkatlerden kaçmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/jongun-1_16_9_1524807933.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kimin-adamlari-2373694/"]

[old_news_related_template title="Kore'de tarihi zirve" desc="Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Güney Kore'de bir araya geldi. 741 Türk askerinin şehit, 2000'den fazla askerimizin de gazi olduğu 1950-53 yılları arasında yaşanan Kore savaşının ardından ilk kez, bir Kuzey Kore lideri güneydeki komşusuna resmi ziyarette bulundu. Tarihi zirvede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanması da masaya yatırılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/kim-korea-2018-04-27t005718z_1942117547_rc1a6197b260_rtrmadp_3_northkorea-southkorea-summit_16_9_1524790951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/korede-tarihi-zirve-2373615/"]