Channel News Asia internet sitesinde yer alan habere göre, Başbakan Lee, ülkesinin ev sahipliği yaptığı ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un zirvesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kim'in ülkesi için bir şeyler yapma niyetiyle ABD Başkanı Trump ile görüştüğünü belirtti.

Lee, "Kim, ülkesi için yeni bir yol oluşturmak isteyen, kendine güvenen, genç bir lider. Sanırım yeni bir yol izlemek istiyor." dedi. Zirvenin bölgedeki olumsuz atmosferi bitirmesini ümit ettiğini ifade eden Lee, "Kore Yarımadası'nda gerginlik varsa bu bölgeyi de istikrarsızlığa sürükler. Bu zirve, bazı olumsuz şeyleri sona erdirebilir. Sorunların çözümü için çaba harcamak, hepimizin görevi." diye konuştu. (AA)

TRUMP: ARAMIZDA BAĞ OLUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Singapur'daki tarihi zirvede bir araya geldi. Trump, ikili görüşme ve heyetlerarası toplantıların harika geçtiğini ve 'büyük ilerleme kaydettiklerini' söyledi.

Zirvenin sonunda iki liderin imzaladığı anlaşma için 'çok önemli bir belge' diyen Trump, daha fazla detay vermedi.

Trump imza töreninin ardından "Kim ile aramızda çok özel bir bağ kuruldu. Görüşme beklentilerimizden çok daha iyi geçti" dedi.

[old_news_related_template title="Tarihi zirve sonrası ilgili Trump'tan açıklama" desc="ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Singapur'da bir araya geldi. Tarihi zirve sonrası Trump'tan önemli açıklamalar yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/kimimza_16_9_1528780508.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tarihi-zirve-sonrasi-ilgili-trumptan-aciklama-2463018/"]

[old_news_related_template title="İşte basın özgürlüğü! Trump'ı böyle eleştirdiler" desc="ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'da 'kapsamlı bir anlaşmaya' imza atmaları ve bu imzadan önce iki liderin yalnızca tercümanların eşliğinde başbaşa görüşmesi, ABD basınından tepki çekti. Resmi yayın organı Amerika'nın Sesi, bu gizliliğin Trump'ın 'başını ağrıtacağını' yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/imza1_16_9_1528783910.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/iste-basin-ozgurlugu-trumpi-boyle-elestirdiler-2463137/"]