Almanya’nın Köln Kenti’nde öğle saatlerinde bir kadını rehin alan 55 yaşındaki saldırganın, Suriyeli bir erkek olduğu ve 2016’da Almanya’ya gelip oturma izni aldığı açıklandı.

Saldırganın önce bir McDonald’s şubesine molotof kokteyli attığı, burada 14 yaşındaki bir kızın çeşitli yerlerinden yaralandığı açıklandı. Ardından, bir rehineyi eczaneye çeken ve yanıcı bir madde kullanan saldırgan, iki kişinin daha yaralanmasına neden oldu.

[old_news_related_template title="Almanya'da panik... Köln'deki rehine krizinde saldırgan etkisiz hale getirildi" desc="Almanya’nın Köln Kenti’nde 12.45’ten beri heyecanlı dakikalar yaşanıyor. Köln’deki ana tren garında bulunan bir eczanede, bir kişinin bir kadını rehin aldı. Saat 14.00’e doğru bir kadınla bir erkek polis eşliğinde gardan çıkarıldı. Ancak bunların kimliği belirlenmedi. Bir saldırganın, iki patlamanın ardından ağır yaralandığı ve etkisiz hale getirildiği açıklandı. Kadın rehinenin ise karmaşada hafif yaralandığı belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/polis-uliengers_16_9_1539613450.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/almanyada-panik-kolnde-rehine-krizi-2681970/"]

REHİNEYİ ATEŞE VERECEKTİ

Özel polis timleri SEK tarafından etrafı kuşatılan saldırganın, üzerinde bir gaz kartuşu ve yanıcı madde olduğu, ikisinin birbirine bağlı bulunduğu, elinde de bir silah olduğu açıklandı. Rehinenin üzerine yanıcı madde dökülürken vurulan saldırganın olay yerinde öldüğü ve ilk yardımla hayata döndürüldüğü açıklandı.

2016 yılında Almanya’ya geldiği ve 2021 yılına kadar oturma izni olduğu açıklanan saldırganın, hırsızlık, dolandırıcılık, yaralama ve huzuru bozma suçlarına karışmış olduğu tespit edildi. Bir çok yerinden vurulan saldırganın IŞİD militanı olduğunu söylediği belirtildi.

TUTUKLU TUNUSLU’YU İSTEDİ

Şu ana kadar böyle bir bağı bilinmeyen saldırganın başka bir aşırı islamcı örgütle ilişkisi olup olmadığı araştırılıyor. Saldırganın, rehin almadaki amacının, serbestçe çıkıp gitmek ve tutuklu bulunan bir Tunuslu’nun serbest bırakılması olduğu açıklandı.

55 yaşındaki saldırgana karşı ölüme teşebbüs, rehin alma, adam yaralama suçlarından dava açılması için savcılık harekete geçti.