Geçtiğimiz günlerde nükleer denemelere son vereceğini duyuran Kuzey Kore'den yeni ve tarihi bir adım daha geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan arındırma görüşmeleri kapsamında, Güney Kore lideri Moon Jae-in ile buluşmak için, ilk kez Güney Kore'ye geçti. Kim Jong-Un, Panmunjom Ateşkes Köyü'nde görkemli bir törenle karşılandı.

Güney Kore sınırını yürüyerek geçen Kim Jong-un'u sınırda Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in karşıladı. İki lider zirvenin yapılacağı Ateşkes köyü Panmunjom'un Güney Kore'ye ait kısmında bulunan Barış Evi'ne (Peace House) yürüdü. Kim Jong-Un, 1950-1953 yılları arasında yaşanan Kore Savaşı'ndan sonra Güney Kore'ye geçen ilk ve tek Kuzey Kore lideri oldu.

[old_news_related_template title="Tarihi görüşme Cuma günü!" desc="Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Cuma günü Kore Yarımadası'nı ayıran sınırı geçerek tarafsız bölgeye ayak basan, ülkenin ilk lideri olmaya hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/tarihi_16_9_1524726081.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/tarihi-gorusme-cuma-gunu-2371858/"]

Moon ve Kim'in, yapılan ilk açıklamaya göre tarihi zirvede nükleer silahsızlanma üzerine konuştukları öğrenilirken, Kim Jong Un'un eşi  Ri Sol Ju'nun yemekte iki lidere katılacağı öğrenildi.