Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'da düzenlenecek Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'ne bizzat katılacağını açıklayan Katar Emiri, şaşırtıcı bir kararla bakanını göndereceğini açıkladı. 5 Haziran 2017'den beri körfez ülkelerinin ablukası altında olan Katar'ın emiri Suudi Arabistan'a gideceğini açıklayınca herkesi şaşırtmıştı.

Fakat dün Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamid Al Sani, zirveye katılmayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından bugün Katar'ı temsilen bir bakanı gönderdi. Yapılan açıklamada Katar'ın Devlet Bakanı Sultan bin Said El Muraki, Riyad'daki etkinliğe katıldı. Katar emirinin bu kararı bölgede rahatsızlık yarattı. Bahreyn Dışişleri Bakanı, Katar emirinin bu kararını çok sert bir dille Twitter üzerinden eleştirdi.

Bahreyn Dışişlerİ Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed El Halife sosyal medya üzerinden, "Katar emiri kendisini boykot eden devletlerin haklı taleplerini kabul etmeli ve bu zirveye katılmalıydı" dedi. Katar emiri geçen yıl Kuveyt'te düzenlenen etkinliğe katılmış, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn düşük rütbeli yetkilileri göndermişti.

TÜRK ASKERİNİ İSTEMEMİŞLERDİ

2017 yılında, körfez ülkeleri Katar'ın teröre destek verdiğini iddia ederek bazı taleplerde bulunmuş aksi takdirde abluka altına alınacağını açıklamıştı. Bu tehdide yanıt vermeyen Doha yönetiminden ülkedeki Türk askerlerinin çıkarılması da dahil olmak üzere çok sayıda talepte bulunulmuştu.