Rus basını, özellikle çocuk ve gençleri şantaj yöntemiyle intihara sürükleyen Mavi Balina isimli oyunun arkasındaki ismin yakalandığını duyurdu. Yerel basında yer alan haberlerde oyunu geliştiren isimlerden olduğu iddia edilen Nikita Nearonov yakalandı. Sosyal medya üzerindeki oyunla gençleri intihara sürükleyen oyunun en az 10 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Nearonov'un suçlu bulunması durumunda 6 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi. Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, Nearonov'un çok zeki olduğunu söyledi. Yetkililer bir bilgisayar dahisi olarak tanımladıkları Nearonov'un ergenler hakkında, "Ölmeyi hak ediyorlar" yorumunu yaptığını söyledi.

Nearonov'un insanlarla internet üzerinden iletişime geçtiği belirtilirken daha sonra bu kişileri şantaja zorladığı aktarıldı. Nearonov'un varlıklı bir ailesi olduğu belirtilirken Rusya'nın başkenti Moskova'da finans analisti olduğu açıklandı.

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü 'Bilgisayar Oyunu Bağımlılığı' kararını açıkladı" desc="Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) geçtiğimiz yıl, Hastalıkların Uluslararası Sınıflandırılması tanı kılavuzunu güncellenmesinin söz konusu olduğunu duyurmuş ve tüm dünyada önemli bir sorun haline gelen 'Bilgisayar Oyunu Bağımlılığı'nı ruhsal sağlık kategorisine alınması için çalışmalar yaptıklarını açıklamışlardı. DSÖ, bu çalışmalarının sonucunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/shutterstock_126128213_16_9_1529482866.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/dunya-saglik-orgutu-bilgisayar-oyunu-bagimliligi-kararini-acikladi-2475757/"]

[old_news_related_template title="Çocuğunuzun oyun bağımlısı olmasını nasıl önleyebilirsiniz?" desc="Dünya Sağlık Örgütü 'bilgisayar oyunu bağımlılığı'nı artık bir hastalık olarak tanımladıklarını açıkladı ve bu duruma 'Oyun Rahatsızlığı' adını verdi. Türkiye'de de özellikle çocuklar ve gençlerde önemli bir oran, vaktinin bir çoğunu bilgisayar başında geçirirken, aileler bu sorunun farkında olsa da yeterli tepkiyi göstermiyor. Ama DSÖ'ye göre artık bu çocuklar hasta sayılıyor. Peki anne babalar ne yapmalı? Çocuklarının bir bağımlı olmaması için hangi önlemleri almalılar? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz önemli bilgiler verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/shutterstock_688752100_16_9_1529564586.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/cocugunuzun-oyun-bagimlisi-olmasini-nasil-onleyebilirsiniz-2476760/"]