ABD'nin California eyaletindeki en büyük yangın olarak tarihe geçen ve şimdiye kadar 117 bin 639 hektarlık bir alanı kül eden yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Almanya merkezli European Pressphoto Agency'nin servis ettiği fotoğraflarda yaşanan dehşet gözler önüne seriliyor... Resmi makamların, "Eylül ayına kadar söndürülmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptığı ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği yangının sadece 3'te 1'i kontrol altına alınırken olayla ilgili soruşturma da başlatıldı.

İtfaiye erleri, evin sahibinin ağabeyini teselli etmeye çalıştı. İtfaiye erleri, evin sahibinin ağabeyini teselli etmeye çalıştı.


Los Angeles kenti kadar büyük bir alanın küle döndüğünü açıklayan yetkililer, yangını kasıtlı olarak başlattığı iddia edilen bir kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişinin 51 yaşındaki Forrest Clark olduğu açıklanırken bu kişinin kundaklama, tehdit ve kamu malına zarar vermek gibi suçlamalardan ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor. Saldırganın isminin İngilizce'de orman anlamına gelen "forest" kelimesinden türemesi de acı bir tesadüf olarak dikkat çekti.

Tepede konumlanan evden yaşanan dramı izleyen itfaiye erleri kolları sıvayarak işe başlıyor. Tepede konumlanan evden yaşanan dramı izleyen itfaiye erleri kolları sıvayarak işe başlıyor.


Orange County'nin savcı yardımcısı Jeffrey Kirk yerel basına konuştu. Kirk, "Şu an soruşturma ve yangın devam ediyor. Dolayısıyla alabileceği maksimum ceza daha da artabilir" ifadesini kullandı.

EV DAKİKALAR İÇİNDE YANGINA TESLİM OLDU


San Francisco'nun yaklaşık 320 kilometre kuzeyinde bulunan bölgede meydana gelen yangında bugüne kadar 1100 ev yanarken ilk belirlemelere göre 2 itfaiye eri ve bir ailenin 3 bireyi hayatını kaybetti.

Evin bahçesinden, uçakların yangını söndürmek için müdahale ettiği görülüyor. Evin bahçesinden, uçakların yangını söndürmek için müdahale ettiği görülüyor.


4.000 kişinin müdahale ettiği yangında 2 itfaiye erinin yaralandığı ifade edilirken, EPA'nın servis ettiği fotoğraflar yangının ne kadar korkutucu olduğunu tekrar hatırlattı. Havuzlu evin bahçesine giden fotoğrafçı David McNew, peş peşe kareler çekiyor.

İtfaiye erleri evin bahçesinde duruma müdahale ediyor. İtfaiye erleri evin bahçesinde duruma müdahale ediyor.


McNew, itfaiye erlerinin yaşadığı zorlukları havuzlu evin bahçesinden aktarmaya çalışırken, önce evin sahibinin ağabeyini teselli eden itfaiye erleri, daha sonra çaresizce yangına bakıyor. En son karede ise havuzdaki suyu kullanan itfaiye erleri asılı olan ABD bayrağını yıkarken görülüyor.

İtfaiye erleri, binayı kurtaramayacaklarını anlayınca, havuzdaki suyla ABD bayrağını yıkamaya başladı. İtfaiye erleri, binayı kurtaramayacaklarını anlayınca, havuzdaki suyla ABD bayrağını yıkamaya başladı.