İspanya Kralı Felipe'nin sel felaketinden etkilenen Mallorca Adası'nı ziyareti sırasında ilginç bir olay yaşandı.

Kral Felipe, temizlik çalışmalarına katılan gönüllüleri selamladığı sırada Oscar Tarela ismindeki bir genç elindeki süpürgeyi uzatarak Kral'ı temizleme çalışmalarına katılmaya davet etti. Kral Felipe ise daveti geri çevirerek gençle tokalaştıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Kral'a süpürge uzatan Tarela, o anı sosyal medya hesabından paylaşarak, "Kral bizlere destek için geldiğini söyledi. Bu nedenle ona süpürgeyi uzattım, ama kabul etmedi" ifadelerini kullandı. "Kral bizimle tokalaşarak yardım etmiş olmuyor" diyen Tarela, "Ülkemi çok seviyorum ama krallığa sempati duymuyorum" ifadesini kullandı.

Nadal elini taşın altına koydu

İspanya'nın Mallorca Adası'nda şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinde 12 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi evsiz kalmıştı.

nada-flood-epa

Sel felaketinin ardından Mallorca doğumlu dünyaca ünlü tenisçi Rafael Nadal ise Kral'ın aksine ülkesinde yaşanan felakete kayıtsız kalamayarak temizlik çalışmalarına katılmış, büyük takdir toplamıştı. Başarılı tenisçi, tenis akademisinin kapısını felaketten etkilenenlere açmıştı.

[old_news_related_template title="İş başa düştü, süpürgeyi kaptı! Helal olsun Nadal!" desc="İspanyol tenisçi Rafael Nadal kort içinde olduğu kadar kort dışında yaptıklarıyla da dünya sporunda örnek olmaya devam ediyor. İspanya'nın Mallorca Adası'nı vuran sel felaketine duyarsız kalmayan Nadal, eline süpürge alarak temizlik çalışmalarına bizzat katıldı. Kendisi de Mallorca'da yaşayan Nadal, selden etkilenenlere de tenis akademisini açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/resimid_6356778_16_9_1539260494.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/is-basa-dustu-supurgeyi-kapti-helal-olsun-nadal-2674912/"]