İngiliz kraliyet ailesinde taşlar yerinden oynuyor... Mayıs ayında Prens Harry ile evlenerek kraliyet ailesine giren Meghan Markle'ın giyimi ve açıklamalarının sık sık Kraliçe Elizabeth'i rahatsız ettiği konuşuluyordu. Hafta sonu ise çok şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Sussex Dükü Harry ile eşi Meghan Markle, Kensington Sarayı'ndan ayrılma kararı aldı.

Bu ayrılığın ardından yerel basın kardeşler ve gelinler arasındaki bir çekişmenin olduğunu iddia ederken İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail ayrılığın gerçek sebebini açıkladı. Kraliyet ailesine yakın kaynaklar açıklamalarda bulunurken, "Kate ile Meghan'ın anlaşamadığı bir gerçekti. Üstelik William da kardeşinin boşanmış ABD'li bir oyuncuyla evlenmesine sıcak bakmıyordu. Bunlara ek olarak çiftin çocuk beklediklerini açıklamasının ardından Frogmore'a gitmeleri kaçınılmazdı" yorumunu yaptı.

Daily Mail'e konuşan kaynaklar William'ın sürekli olarak çevresine, "Meghan ne isterse onu yapın" diye uyarılarda bulunduğunu ve çiftin bir diktatör gibi davrandığını iddia ederken William'ın çocuğunu Kensington Sarayı'nda yetiştirmek istemediği öne sürüldü. Kaynaklar, "William, çocuklarını bu akvaryumda Japon balığı gibi yetiştirmek istemediğini ve buradan ayrılmak istediğini söyledi" dedi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI


Kraliyet ailesi daha önce de böyle bir gerilime tanık olmuştu... İngiliz kraliyetinde tahta oturan fakat ABD'li oyuncu Wallis Simpson ile evlenmek için bu hakkından feragat eden 8. Edward ve kardeşi 6. George'un arası açılmıştı. Yaşanan gerilim sonrasında 8. Edward saraydan taşınma kararı alarak tahtı 6. George'a bırakmıştı.