İngiltere tahtına yeni bir veliaht geldi. Prens William'ın eşi Kate Middleton'ın 3 kilogram 800 gram ağırlığında bir erkek çocuğu dünyaya getirdiği açıklandı.

Middleton ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?

Kate Middleton, doğum yapmak üzere bugün hastaneye yattı. Middleton'ın, daha önce iki çocuğunu da dünyaya getirdiği St Mary's Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

4 yaşında George ve 2 yaşında Charlotte adlı iki çocuğu bulunan çift, üçüncü bebeklerinin cinsiyetini öğrenmemişti.

kraliyet-reuters-3
Doğum haberini alan vatandaşlar hastanenin önünde toplanmaya başlarken, güvenlik görevlileri de önlemlerini artırdı. İngiliz basını ise bebeğin muhtemel isimlerini tartışmaya başladı. Öne çıkan isimler Albert, Arthur ve Fred olarak gösterildi.

kraliyet-reuters-1

Yeni doğan bebek, Kraliyet ailesindeki taht sırasını da değiştirdi. Buna göre bebek, dedesi Prens Charles, babası William, kardeşleri George ve Charlotte'ın ardından tahtın beşinci sıradaki varisi oldu.

Prens Harry de böylelikle bir sıra geriye düşerek 6. sırada bulunuyor.

[old_news_related_template title="Hep prens hep prens!" desc="Prens William ve Kate Middleton, bugün üçüncü çocuklarını kucaklarına alırken, İngiltere'de taht sırası hesapları da değişti. Kraliçe Elizabeth'in hala tahtta olmasıyla, günümüzdeki prenslerin çoğu ömrünü prens olarak tamamlayacak gibi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/kral-kapak_16_9_1524490387.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/hep-prens-hep-prens-2366909/"]