Avusturyalı mevkidaşı Karin Knessl'ı Moskova'da kabul eden Lavrov, görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu ve ABD'yi haksız rekabet elde edebilmek için ülkelere şantaj yapmakla suçladı. Lavrov, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell'ın Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komisyonu'nda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.


[old_news_related_template title="ABD'den skandal mektup... Senatörler Brunson'ı istedi" desc="ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Thom Tillis ve Demokrat Jeanne Shaheen'in önderliğinde 66 senatör bir mektup yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilecek mektupta Türkiye'de yargılanan rahip Andrew Brunson'ın iadesi istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/abd-papaz-brunson-foto-sozcu_16_9_1523861756_16_9_1524285597.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abdden-skandal-oylama-senatorler-brunsoni-istedi-2362860/"]


Mitchell, yaptığı sunumda "Ankara, Suriye'deki taktiksel amaçlarına ulaşmak adına Moskova'ya stratejik tavizler vermenin getireceği risklerin farkında olmalı. Ankara Rusya'dan S-400 füze sistemi alımı için anlaştığını iddia ediyor. Bu potansiyel olarak yaptırımlara yol açabilir ve Türkiye'nin F-35 programına katılımını olumsuz etkileyebilir" demişti.

Lavrov ise "Sayın Volker (ABD'nin Ukrayna özel temsilcisi Kurt Volker) İtalya'ya gidip İtalyanları tehdit ediyor. Mitchell Türkleri tehdit ediyor. Her iki olay da Rusya ile ilişkiler anlamında birbiriyle bağlantılı" dedi. Kurt Volker, geçtiğimiz yıl Aralık ayında gerçekleştirdiği İtalya ziyareti sırasında La Stampa gazetesine bir röportaj vermiş ve İtalya hükümetine Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımları kaldırmama çağrısı yapmıştı.