İngiltere ile Rusya arasındaki ajan krizi büyüyor. İngiltere'nin emekli kasabası olarak bilinen Salisbury'de eski Rus ajanı Sergei Skripal ve kızı Yulia Skripal'in zehirlenerek öldürülme teşebbüsü sonrasında Londra, Rus yönetimini suçlamıştı.

sinirdisi-reuters

İngiltere'nin zehirlnem şüphesinden ve bölgedeki vatandaşların güvenliğinden endişe ettiği ve bu sebeple Rusya'yı sorumlu tuttuğu gelişmenin ardından Moskova yönetimi, iddiaları "Zeminsiz ve gerçek dışı" olarak tanımlamıştı.

rusyadiplomat-reuters

Bu gelişmenin ardından İngiltere Başbakanı Theresa May geçen hafta 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını duyurmuş ve Rusya'dan da buna misilleme geleceğinin sinyali verilmişti.

diplomat-reuters

Bugün Londra sokaklarında sıcak bir gelişme yaşandı. Reuters'ın özel haberinde, Londra'daki Rusya Büyükelçiliği'ne 2 adet diplomatik plakaya sahip otobüs geldi. Otobüs içerisinde diplomatlarla birlikte aileleri ve evcil hayvanları da bulunuyordu.

Reuters'ın haberinde, Rusya'nın İngiltere Büyükelçisi Alexander Yakovenko'nun 23 diplomat için bir resepsiyon düzenlediği belirtildi. Reuters'ın haberinde, Rusya'nın İngiltere Büyükelçisi Alexander Yakovenko'nun 23 diplomat için bir resepsiyon düzenlediği belirtildi.


Reuters'ın haberinde diplomatik plakalı 3 otobüsün ise kısa süre sonra büyükelçilik binasından ayrıldığı ifade edildi. Londra'da çekilen fotoğraflarda Rus büyükelçilik çalışanlarının sınır dışı edilen arkadaşlarına el sallayarak ağladığı görüldü.