Fransız basınından edinilen bilgilere göre; Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan, "Geçtiğimiz hafta, yaklaşık 10 gün kadar önce Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen klor gazı saldırısı hakkında kanıtlar toplamaya başladık. Bütün deliller netleşince bu saldırıya yanıt vermek için harekete geçeceğiz" açıklaması geldi.

[old_news_related_template title="Macron'dan Suriye'ye saldırı sinyali" desc="Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la yaptığı görüşmenin ardından Suriye ile ilgili açıklamalar yaptı. Macron, ülkesinin Suriye'ye askeri müdahalede bulunması halinde hedefinin kimyasal silah kapasitesi olacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/basliksiz-1-37_16_9_1523392717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/macrondan-suriyeye-saldiri-sinyali-2342970/"]

SURİYE'NİN KİMYASAL SİLAH KULLANMA KAPASİTESİNİ YOK ETMEK İSTİYOR

Macron ayrıca "Bu konu hakkında doğru ve işlevsel bir karar verebilmemiz için bilim insanlarımız bütün hafta boyunca çalıştılar." dedi. Basına yansıyan haberlere göre Macron Suriye'nin kimyasal silah kullanım kapasitesini yok etmek istiyor.

Macron, "Kimyasal saldırıya cevap verilecek mi?" sorusuna daha önce yaptığı açıklamada "Bu kararı almadan önce bütün bilgileri teyit ettirmeliyiz" diyerek cevap vermişti.

[old_news_related_template title="İngiltere'de meclis Suriye için toplanıyor" desc="İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarına hükümetin vereceği yanıtı görüşmek için Perşembe günü bakanlar kurulunun toplanması çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/theresa_16_9_1523510295.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ingilterede-meclis-suriye-icin-toplaniyor-2345291/"]

ABD'YE KATILMASI BEKLENİYOR

Macron'un açıklamalarının ardından, Suriye'ye saldırı geçkleştirmek için ABD ve İngiltere ile birlikte hareket etmesi bekleniyor.