Trump, Macron'u hedef aldığı tweetlerde AB orsusu kurulmasını eleştirmiş Fransa'nın NATO'ya daha fazla para ödemesi gerektiğini belirtmiş ve Macron'a "Fransayı yeniden harika yap" diyerek seslenmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Trump'ın tweetlerine alınmadığını söyledi ve savaş sırasında Fransa'nın bağımsızlık için ABD ile birlikte savaştığını hatırlattı. Macron, "Amerika'nın müttefiki olmak onun vasalı olduğumuz anlamına gelmez" diyerek Trump'a tepkisini de dile getirdi.

Macron ayrıca Trump'ın bu mesajlarla Amerikan halkına oynadığını belirtti.

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump'tan ortalığı karıştıracak sözler: Biz gelmeden önce..." desc="Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki tansiyon düşmek bilmiyor. Sıkı dostlukları, Macron'un Avrupa'nın kendi ordusunu kurma önerisiyle bozulan ikili, Birinci Dünya Savaşı'nı bitiren ‘Ateşkes Günü’ anma etkinliklerinde gergin bir buluşmaya imza atmıştı. Trump'tan bugün Fransızları kızdıracak bir tweet geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/trump-toplanti-reuters-2-1_16_9_1542111826.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-trumptan-ortaligi-karistiracak-mesaj-biz-gelmeden-once-2735705/"]