Ülkenin yeni adının “Kuzey Makedonya” olmasını istemeyen Makedonlar, “Makedonya boykot ediyor” adlı kampanyayı başlatmak için kriz karargahı kurdu. Referandumu boykot eden 28 sivil toplum örgütü, ortak muhtıra imzaladı.

[old_news_related_template title="AB'den Makedonya ve Arnavutluk'a yeşil ışık" desc="AB, Makedonya ve Arnavutluk ile üyelik müzakereleri için yeşil ışık yaktı. Batı Balkan ülkelerinin AB'ye dahil edilmesi stratejisinde Rusya, Çin ve Türkiye'nin bölgede artan etkisinin de rol oynadığı belirtiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/abbayrak_16_9_1530086159.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abden-makedonya-ve-arnavutluka-yesil-isik-2490069/"]

Tek Makedonya Partisinin Genel Başkanı Yanko Baçev’in önderlik ettiği, boykot karşıtı cepheye, ülkenin en güçlü muhalefet VMRO-DPMNE’nin eski üyesi Filip Petrovski ve SDSM’nın eski Üsküp şehir organizasyon başkanı Lyupço Paleski de destek veriyor.

Yaptığı açılış konuşmasında Baçev, hükümet değiştikten sonra, Yunanistan ile imzalanan anlaşma ve anlaşma sürecin parçası olanlarla hesaplaşacaklarını söyledi.

Yunanistan'daki “Makedonya” bölgesiyle aynı ismi taşıdığı için ülkeler arasında 25 yıldır kriz vardı. İsim sorununun çözümüne yönelik tarihi anlaşma Temmuz’da imzalanmış, Makedonya’nın yeni adının "Kuzey Makedonya Cumhuriyeti" olmasına karar verilmişti.  İHA