Reuters'da yer alan haber göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'de bulunan PKK-YPG güçlerinden Ankara'nın duyduğu rahatsızlığı ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'e iletti.

Haberde Ankara'nın, ABD'ye PKK-YPG'yi desteklemesinden ötürü öfkeli olduğu belirtilirken Menbiç'te düzenlenen ortak devriyelere de vurgu yapıldı.

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Trump'tan İdlib açıklaması!" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de Beşar Esad karşıtı muhaliflerin elinde kalan tek yer olan İdlib kentine düzenlenecek bir operasyonun yüzlerce insanın ölümüyle sonuçlanabileceğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-baskani-trumptan-idlib-aciklamasi-2608256/"]

ESAD'IN SONRAKİ HEDEFİ KUZEY SURİYE

Öte yandan Esad güçlerinin 'Suriye'nin her bir santimini geri almak istediği' açıklamasına yer verilen haberde Esad'ın bir sonraki hedefi olarak, ülkenin kuzeyindeki Kürt bölgesi gösterildi.

[old_news_related_template title="SON DAKİKA: ABD Büyükelçiliği'nden flaş İdlib açıklaması" desc="ABD Büyükelçiliği İdlib'e saldırının Suriye'deki siyasi çözümü riske atacağını açıkladı. Elçilik, rejimin İdlib'e yapacağı saldırı operasyonunun iç savaşta bulunan ülkedeki krizi daha da tırmandıracağını belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/abd-aa_16_9_1536084620.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-abd-buyukelciliginden-flas-idlib-aciklamasi-2608122/"]