ABD'den Türkiye'ye yönelik tehdit gibi bir açıklama da ABD Hazine Bakanı Mnuchin'den geldi. Bakan Mnuchin, iki yıldır Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li Rahip Brunson'ın acilen serbest bırakılmaması durumunda ABD'nin Türkiye'ye daha fazla yaptırım hazırlığında olduğunu bildirdi. Trump'ın kabine toplantısında Mnuchin ''Brunson'ı çabucak serbest bırakmazlarsa yapmayı planladığımız daha çok şey var'' dedi.

[old_news_related_template title="Son Dakika... ABD'den flaş Brunson açıklaması!" desc="Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, Erdoğan ve Türkiye'nin Rahip Brunson konusunda haksız davrandığını söyledi. Sanders, Brunson'un serbest bırakılması durumunda yaptırımların kaldırılabileceğini belirtti. Sanders, 'Brunson serbest bırakılsa bile vergiler indirilmeyecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/sanders_16_9_1534366169.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-abdden-flas-brunson-aciklamasi-2576983/"]

"TÜRKİYE İYİ BİR DOST DEĞİL"

Bloomberg'te yer alan haberde, ABD Başkanı Donald Trump da bugünkü kabine toplantısında Türkiye'nin iyi bir dost olmadığının ortaya çıktığını belirtti.

DOLAR YİNE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Mnuchin'in açıklamasının ardından dolar lira karşısında yine yükselişe geçti. Dolar/TL yeniden 5.90 seviyesinin üzerine çıktı. Kısa süre sonraysa 5.80 seviyesine geriledi.

[old_news_related_template title="Ticaret Bakanı Pekcan: ABD'ye dava sürecini başlattık!" desc="Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'nin Türkiye'den çelik ve alüminyum ithalatında ek vergi kararına ilişkin, 'Bugün saat 17.40 itibarıyla Dünya Ticaret Örgütü'nde ABD'yi panele davet ettik ve Amerika'ya da panel davetimiz ulaştı. Böylece DTÖ'de dava sürecini başlatmış olduk' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/pekcan_16_9_1534366697.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ticaret-bakani-pekcan-abdye-dava-surecini-baslattik-2577133/"]

NE OLMUŞTU?

2016 Kasım ayında terör örgütlerine destek vermek ve casusluk iddialarıyla tutuklanan pastör, bir süre önce ev hapsine alınmıştı. Brunson'ın avukatı tarafından ev hapsine yapılan ise reddilmişti.