ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen 'South by South West (SXSW)' konferansına katılan Elon Musk, Mars projesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Gelecek yıl Mars'a kısa test uçuşları yapılabileceğinin sinyalini veren Musk, "Sanıyorum, gelecek yılın ilk yarısında yukarı aşağı kısa uçuşlar yapabileceğiz" dedi.

SpaceX'in 2022'de kızıl gezegene kargo görevine çıkacağına değinen Musk, bunun insan ırkının Mars'ta kolonileşmesi için ilk adım olduğunu söyledi.

musk-reuters-2

Musk, söz konusu görevin başarılı olması durumunda diğer şirketler ve ülkeler de içinde öncü olacaklarını düşündüklerini ifade etti.

[old_news_related_template title="Falcon Heavy'nin uzaya götürdüğü Tesla Roadster’in konumunu takip edebilirsiniz" desc="Elon Musk’ın Falcon Heavy ile uzaya gönderdiği Tesla Roadster’in konumunu takip edebilirsiniz. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen uçuş sonrasında Mars’a gönderilen arabanın rotasından çıktığı haberleri ortaya çıkmıştı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/starman-live-view-falcon-heavy-spacex_16_9_1518970543.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/falcon-heavynin-uzaya-goturdugu-tesla-roadsterin-konumunu-takip-edebilirsiniz-2229583/"]

Mars'a gitme fikrinin heyecan verici olduğunu ancak ilk gidecek kişilerin büyük bir risk alacağını belirten Musk, "Çok zor, tehlikeli ve ölüm riskinin yüksek olduğu bir görev" diye konuştu.

Mars'ta hayatın hem mümkün hem de gerekli olduğuna inanan Musk, 'nükleer çatışma halinde üçüncü dünya savaşı çıkma ihtimalinde girilecek karanlık çağdan' korktuğunu, Mars'ın insan ırkı için hem kurtuluş hem de yeniden hayata gelmek için gerekli olduğunu söyledi.