Mars üzerine birçok kitap kaleme alan Dr. DiGregorio, NASA’nın Kızıl Gezegen’de buldukları fosilleşmiş uzaylı izlerinin üstünü örtmekle suçladı.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre Dr. DiGregorio, insansız keşif araçlarının Mars üzerinde çektiği fotoğraflarda uzun zaman önce fosilleşmiş uzaylı ayak izleri görüldüğünü iddia etti.

İngiliz Daily Star Gazetesi’ne konuşan Dr. DiGregorio, fotoğrafta görülen söz konusu izlerin bir yıldan bu yana Mars’ta çekilen fotoğrafların hiçbirinde olmadığını ve birden ortaya çıktıklarını iddia etti.

Söz konusu iddialar üzerine bir açıklama yapan NASA, Dr. DiGregorio’nun “ayak izleri” olarak tanımladıkları izlerin gerçekte fotoğrafta göründüğünden çok daha küçük olduğunu söyleyerek, gerçek boyutlarının ise bir susam tanesini geçmediğini açıkladı.

O HABERLERE AÇIKLAMA GELDİ

Uzay ajansına göre bu garip şekiller Mars yüzeyinde bulunan taşların kristal düzeni nedeniyle meydana gelmiş olmaları kuvvetle muhtemel. NASA’nın Mars Curiosity bilim ekibinden Sanjeev Gupta, bu şekillerin alçı taşı kristallerinin karakteristik bir özelliği olduğunu ve benzerlerinin Dünya’da da görülebileceğini söyledi.

[old_news_related_template title="NASA'nın yayımladığı görüntüler şüpheye yer bırakmadı" desc="Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından geliştirilen yenilikçi bir görüntüleme tekniği Antarktika buzullarındaki ciddi kayıpların ulaştığı boyutu gözler önüne serdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/nasa-1_16_9_1519217724.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/nasanin-yayimladigi-goruntuler-supheye-yer-birakmadi-2238080/"]

 

[old_news_related_template title="NASA uzayda 'en uzaktan çekilen' fotoğrafı paylaştı" desc="ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), şu ana kadar en uzaktan çekilen fotoğrafı paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/kuiper.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/nasa-uzayda-en-uzaktan-cekilen-fotografi-paylasti-2215258/"]