Belçika'da dünya liderlerinin bir araya geldiği NATO Zirvesi devam ediyor... Etkinlikte sonuç bildirisinde Türkiye'ye destek çıkan liderler zaman zaman komik görüntülere de konu oldu. Öyle ki zirve boyunca Erdoğan ile Trump'ın yakın teması ve aile fotoğrafının çekileceği alana ikilinin en arkada gelmesi ve sohbet etmeleri ve First Lady'lerin katıldığı etkinliklerde Lüksemburg'un başbakanının eşinin First Lady'lerle birlikte oturumlara katılması akılda kalan anlardan bazılarıydı.

Fakat dün gece çekilen bir görüntü hepsinin önüne geçti. Dün, Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası Yarı Final maçında karşı karşıya gelen İngiltere ve Hırvatistan maçı, yoğun toplantı trafiği arasında liderler arasında gözden kaçtı. Öyle ki uzatmalara kalan maçın son anını dünya liderleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu aracılığıyla izledi. Çavuşoğlu maçın son dakikalarında elindeki akıllı telefonda maçı açarak liderleri etrafına topladı. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir araya geldiği anlar anbean kaydedildi.

[old_news_related_template title="ABD basını: Trump, Erdoğan ile kanka sohbeti için Batılı liderleri ekti" desc="ABD basını Belçika'da devam eden NATO Zirvesi'ne geniş yer ayırdı. Genel toplantı ve ikili görüşmelerin devam ettiği etkinlikte ABD'nin çok okunan gazetelerinden New York Post, Trump ile Erdoğan arasındaki samimiyeti öne çıkardı. Gazetenin muhabirlerinden Bob Fredericks imzalı haberde, 'Trump, Erdoğan'la kanka sohbeti yapmak için Batılı liderleri ekti' başlığını kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/bro-abaca_16_9_1531383604.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-basini-trump-erdogan-ile-kanka-sohbeti-icin-batili-liderleri-ekti-2517239/"]
Cüneyt Çakır'ın hakem olarak görev aldığı maçta May, İngiltere'nin son dakika golüyle yenilerek elenmesini Çavuşoğlu aracılığıyla izledi. Golden sonra May'e Merkel, Rama ve Erdoğan teselli verdi.

[old_news_related_template title="NATO Zirvesi'nde ilginç görüntü" desc="Brüksel'de devam eden NATO Zirvesi'nde liderlerin eşleri de ayrı bir program dahilinde katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikte Lüksemburg'un Başbakanı'nın partneri Gauthier Destenay da yer aldı. Destenay böylelikle aile fotoğrafındaki tek erkek oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/aile-reuters_16_9_1531376475.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/nato-zirvesinde-ilginc-gorundu-2516935/"]