Son dönemde ilişkilerin görece sakin olduğu Ankara-Tel Aviv hattında yeni bir kriz kapıda... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün katıldığı bir etkinlikte, "Ahlakı güzel insan her yer yaşta güzeldir. Sözlerin tatlı, tavırların zarif olsun. Yere yıktığın düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Zira onlar yere devirdikleri bırak erkeği, kadını, çocuğu bile tekmelerler. Biz Müslümana ne yakışır? Alicenaplık yakışır. Biz mağdur, mazlum durumunda olana tekmeyi atmayız. Karşımızda ‘Yiğitsen dik olarak gel, haddini bildirelim’ deriz” sözlerine İsrail'den yanıt geldi.

Netanyahu son dönemde yolsuzluk soruşturmasıyla zor günler geçiriyor. Netanyahu son dönemde yolsuzluk soruşturmasıyla zor günler geçiriyor.


SOSYAL MEDYADAN ATIŞTILAR

Son dönemde hakkında birçok yolsuzluk soruşturması açılan ve İsrail kamuoyu tarafından da eleştirilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Erdoğan'a yanıt verdi. Netanyahu sosyal medya hesabı üzerinden, "Erdoğan bize vaaz vermesin" derken bu sözlere Ankara'dan çok sert bir açıklama geldi.

İbrahim Kalın sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de İngilizce olarak Netanyahu'ya yanıt verdi. İbrahim Kalın sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de İngilizce olarak Netanyahu'ya yanıt verdi.


İbrahim Kalın sosyal medya hesabı üzerinden, İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın hakikatleri haykırmasından yine çok rahatsız olmuş. Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu, dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile. İsrail’in işgal ve zulüm politikalarını hiçbir şekilde örtbas edemez" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal medya hesabından Netanyahu'nun sözlerine çok sert yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal medya hesabından Netanyahu'nun sözlerine çok sert yanıt verdi.