New York, dün gece "uzaylı paniği" yaşadı... Dünyanın en popüler kentlerinden olan New York'ta dün gece gökyüzü masmavi oldu. Açık bir mavi renge bürünen gökyüzü bir anda panik yarattı. Bazı sosyal medya kullanıcıları gökyüzünün mavi olmasının sebebi olarak uzaylıları gösterdi.

Fakat gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, gökyüzünün mavi olmasının sebebinin uzaylılar olmadığını duyurdu. Blasio'nun sözcüsü Eric Phillips sosyal medya aracılığıyla New Yorkluları sakinleştirmeye çalıştı.

[caption id="attachment_2894295" align="alignnone" width="1200"]Gökyüzünün mavi renge bürünmesi ve siren sesleri panik yarattı. Gökyüzünün mavi renge bürünmesi ve siren sesleri panik yarattı.[/caption]

Phillips, "Bunun sebebi uzaylılar değil. Astoria, Queens'teki elektrik tedarik şirketine ait bir trafoda patlama yaşandı. Dolayısıyla bazı bölgelerde elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik şirketi, itfaiye ve polisler olayla ilgileniyor" dedi. New York Polis Departmanından yapılan açıklamada, ışığın, elektrik dağıtıcısı Con Edison'ın Queens'deki tesisindeki bir trafoda meydana gelen patlamadan kaynaklandığı bildirildi.