Trump, Singapur'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kore Yarımadası'nın 'nükleer silahlardan arındırılması' ve iki ülke ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla yapılan tarihi zirveden dönüşünde Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.



Trump, "Uzun bir yolculuk sonrası yeni döndüm. Ancak şimdi herkes, göreve gelmemden beri kendilerini daha güvende hissedebilir. Artık Kuzey Kore'den bir Nükleer Tehdit yok. Kim Jong-Un'la görüşme ilginç ve çok pozitif bir deneyimdi. Kuzey Kore'nin gelecek için büyük bir potansiyeli var" dedi.



Trump attığı ikinci tweet'de de "Ben göreve başlamadan önce insanlar Kuzey Kore ile savaşa gireceğimizi varsayıyordu. Başkan Obama, Kuzey Kore'nin bizim en büyük ve en tehlikeli sorunumuz olduğunu söylemişti. Artık değil — bu gece rahat uyuyun!" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kim, Trump'ın davetini kabul etti" desc="ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'da gerçekleştirdiği tarihi buluşmanın yankıları sürüyor. Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, Trump'ın Kim Jong-un'u Beyaz Saray'a davet ettiğini bildirdi. Trump'ın teklifini kabul eden Kim de, onu Pyongyang'a davet etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/davetkabul_16_9_1528880627.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kim-trumpin-davetini-kabul-etti-2465341/"]