Yaşamını yitiren kadının yanı sıra yedi yolcunun da yaralandığı uçak Philadelphia kentine acil iniş yapmıştı. Penceresi, kanatları ve gövdesi hasar gören uçağı mucizevi bir şekilde havalimanına indiren kaptan pilotun ABD’nin ilk F-18 kadın pilotu olan Tammie Jo Shults olduğu açıklandı.

Görgü tanıkları, yaşamını yitiren iki çocuk annesi Jennifer Riordan'ın hava akımı nedeniyle patlayan pencereden dışarı çekildiğini, ardından diğer yolcular tarafından kabinin içine geri çekildiği anlatmıştı.

143 yolcusuyla New York'tan Dallas'a uçak uçakta gerçekleşen olay sonrası ABD Federal Havacılık Dairesi soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: Kokpit.aero

[old_news_related_template title="Akıl almaz olay! Uçağın motoru havada patladı: 1 ölü" desc="ABD’nin Philadelphia kentinde bir yolcu uçağı, motorundaki bir parçanın kopup camı parçalaması üzerine acil iniş yaparken, yaşanan kazada bir yolcu hayatını kaybetti, 7 yolcu da olayı hafif yaralanmalarla atlattı. Southwest Airlines'a ait Boeing 737-700 uçağının motorunda gerçekleşen patlama sonrası uçak acil iniş yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/motor_16_9_1524030213.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/akil-almaz-olay-ucagin-motoru-havada-patladi-1-olu-2357223/"]