TSK'nın bölge güvenliğini sağlamak ve bölgeyi teröristlerden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken, önceki gün İngiltere'den terör örgütleri PYD/YPG'ye katılan ve Mehmetçiğe kurşun atan Anna Campbell ölmüştü.

Terör örgütüne katılan Campbell'ın İngiliz babası Dirk Campbell AFP'ye konuştu. Campbell, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili harekete geçmediğini söyleyerek, "Tamamen bir verimsizlik var. Bunun siyasi bir konu olduğunu söylediler ve ben de bunun onların işi olduğunu söyledim. Sizin Ankara'da büyükelçiliğiniz var, konsolosluklar var. Büyükelçiye, ateşkes çağrısı yapmasını sağlayın ve biz de Anna'nın naaşını alalım" dedi.

[old_news_related_template title="İngiliz terörist Afrin'de öldürüldü" desc="Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG/PYD'ye katılan İngiliz kadın, Afrin'de öldürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/ypjterorist_16_9_1521447423.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ingiliz-terorist-afrinde-olduruldu-2296444/"]
Campbell, dışişleri bakanlığının konuyla ilgili geri dönüş yapmadığını söyleyerek, "Kızımın naaşını yakında alacağıma dair umudum azalıyor" dedi. Dirk Campbell, kızıyla iki ay önce telefonla konuştuğunu söylerken, "Sadece bir şeyi düşünüyordu ve çok odaklanmıştı. Çok çarpık bir adalet anlayışı vardı" dedi.