Almanya'nın en eski ve çok okunan gazetelerinden Süddeutshe Zeitung, antisemitist yayın yapmakla suçlanıyor. Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrailli şarkıcı Netta Barzilai'nin zaferinin ardından bir karikatür yayınlayan gazete, karikatürün merkezine İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu koydu.

sz

Dieter Hanitzsch'in çizdiği karikatürde, Eurovision'da bir yarışmacı olarak görünen Netanyahu, bir elinde füze diğer elinde ise mikrofon tutarak, 'Gelecek yıl Kudüs'te' diyor. Karikatürün yayınlanmasının ardından, İsrail tarafından gazeteye yoğun eleştiriler geldi. Sosyal medyada topa tutulan gazete, özür mesajı yayımladı.

Gazete mesajında, "Karikatürist, sadece yarışmanın gelecek yıl İsrail'de olduğuna dikkat çekmek istediğini söyledi. Ama bunu antisemitik olarak görenler oldu. Bunu yayınlamak hataydı, özür dileriz" ifadelerini kullandı.

Karikatürist Hanitzsch ise özür mesajı sonrası, "Özür dilemek onların editoryal kararı, ben özür dilemiyorum" dedi.

[old_news_related_template title="Gazze'de çekilen bu kare dünya medyasının gündemine oturdu" desc="İsrail Ordusu'nun önceki gün Gazze'de 60 Filistinli protestocuyu öldürüp, 2700 kişiyi yaralaması İngiltere basınında geniş yer buluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/gazze1_16_9_1526446992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/gazzede-cekilen-bu-kare-dunya-medyasinin-gundemine-oturdu-2409637/"]