Xdolls ismiyle bir oyun merkezi olarak kayıt yaptıran işletme Fransa'da tartışma yaratmıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre feministler ve komünistler, aslında bir "genelev" olduğunu vurguladıkları işletmenin kapatılması gerektiğini söylüyor. Fransa'da genelev açmak kanunen yasak.

Geçen ay açılan Xdolls'un sahibi Joachim Lousquy ise müşterilerinin genelde erkek olduğunu, bazen çiftlerin de geldiğini söylüyor. Mekanda 3 oda bulunuyor ve her birinde 1 metre 45 santimetre boyunda şişme kadınlar bulunuyor.

Müşteriler internet üzerinden randevu alıyor ve ödemeyi de yine internet üzerinden yapıyor.

İşletme sahibi Lousquy, sıradan bir apartman dairesinde bulunan mekanın tam adresinin gizli tutulduğunu, komşuların dahi bu durumdan haberdar olmadığını açıklıyor.

Paris Belediyesi, Komünist Parti'den belediye meclisi üyesi Nicolas Bonnet Oulaldj'in girişimi sonrası mekanın geleceği ile ilgili bir görüşmeyi toplantı gündemine aldı.

Oulaldj dahil bazı meclis üyeleri Xdolls'un genelev gibi işletildiğini söylüyor.

[old_news_related_template title="Fransa'da şişme kadınların 'çalıştığı' genelev açıldı" desc="Fransa'nın başkenti Paris'te açılan bir genelev ülkede bir ilk olma özelliğini taşıyor. XDolls isimli genelevde hayat kadınları yerine şişme kadınlar 'çalışıyor.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/sexdoll.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/fransada-sisme-kadinlarin-calistigi-genelev-acildi-2198327/"]