Ankara ile Washington arasında yaşanan Menbiç geriliminde tarafların yol haritası çizmesiyle sorun geçmişti. Geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede devriye gezdiği fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) açıklama yaptı. ABD Savunma Bakanlığı, yerel basına servis ettiği fotoğraflarla ABD askerlerinin de devriye gezdiğini ortaya çıkardı.

askerer-pentagon

ABD'de yayın yapan ve ağırlıklı olarak savunma ve askeri haberlere yer verilen Defense Post'ta yer alan gelişmede devriye yapan ABD askeri görülüyor. Haber portalı, "İşte Menbiç'te ABD ve Türk askerinin devriye fotoğrafları (ama beraber değiller)" başlığını kullandı.

asker-pentagon

Öte yandan, IŞİD'e karşı kurulan koalisyon, önceki gün sosyal medyada bir mesaj paylaştı. Twitter'dan yapılan paylaşımda, "Koalisyon güçleri, Türkiye ile birlikte Menbiç'in karşı taraflarında bağımsız ve koordineli devriyeye başlayacaktır. Bu devriyeler barış ve istikrar getirecektir" ifadesi kullanıldı.

[old_news_related_template title="Çavuşoğlu Menbiç takvimini açıkladı... Başka gün kalmadı mı ABD?" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Menbiç'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, YPG/PYD'lilerin ABD ile mutabakata varılan yol haritası kapsamında 4 Temmuz'dan itibaren Menbiç'ten çıkacağını söyledi. Fakat Çavuşoğlu'nun açıklaması akıllara, '4 Temmuz ABD'nin bağımsızlığını ilan ettiği gün. Washington başka gün mü bulamadı' sorusunu getirdi. Zira ABD'nin tarihi boyunca aldığı kararlarda önemli günlere gönderme yaparak adeta mesaj vermesi sık sık gündeme geliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/cavusoglu-4_16_9_1529576780.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/cavusoglu-menbic-takvimini-acikladi-baska-gun-kalmadi-mi-abd-2478272/"]