TSK'nın terör örgütü PKK, PYD/YPG, KCK ve IŞİD'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Türk askerleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun ele geçirdiği bölgelerde şimdi sessizlik hakim. Yapılan operasyonda Afrin'e giriş kapısını kontrol eden stratejik bölgedeki Kafr Cenne'de PKK'lı ve PYD'lilerin lüks villalarda halktan topladıkları haraçlarla lüks içinde yaşadıkları ortaya çıktı.

Afrin ve çevresinin gözetlenebildiği tepede yüzlerce villa bulunurken, teröristlerin bölgede yaşadığı ve TSK ile ÖSO operasyonu sonrasında teröristlerin bölgeden temizlendiği açıklandı. Kafr Cenne'de Ruslar tarafından terör örgütü PYD'liler için kurulan eğitim kampı da bulunurken burası artık ÖSO kampı olarak kullanılıyor.

afrine-iha

Teröristlerin kaldığı lüks villalar hakkında konuşan ÖSO askerleri, "Burası stratejik bir bölge olduğu için PYD'liler, PKK'lılar 4 yolu burada kontrol altına alıyorlardı. Buradaki yollar Meryemin köyüne çıktığı için Bafelyon Dağı'nı da buradan gözetliyorlarmış. Afrin'in ana kapısı buradan geçiyor. Aşağıda da Rusların askerleri vardı. Bu köyde villalarda terör örgütü PKK'lılar barınıyordu. Ele geçirildikten sonra PKK'nın bayrakları, malzemeleri çıkmış" diye konuştu.

afrin-ihaa

Türk ordusuna bağlı birlikler ise dağın yüksek bir mevkisinde konuşlanmış durumda. Bölgedeki arama tarama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kafr Cenne'deki villalar halkın kullanımına açılacak.
afrinn-iha
Kafr Cenne'nin Türk F-16'ları tarafından bombalanmadan 2 saat önce Rus askerlerinin boşaltarak terk ettikleri askeri eğitim alanlarını görüntüledi.

afrin-iha