Rusya'ya resmi devlet ziyareti düzenleyen ve St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'na (SPIEF) katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u sıcak sözlerle karşılayan Putin, eşi Brigitte Macron'a da bir demet gül takdim etti. Macron çifti bu jestten son derece memnun gözüktü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de 18 Mayıs'ta soluğu Soçi'de aldığında karşısında kendisine bir demet beyaz gül uzatan Putin'i bulmuştu.

putin-macron-reuters2

Merkel çiçekleri kabul ederken son derece memnun gözükse de Almanya'nın çok satan gazetelerinden Bild, 'Rusya liderinin bu maço davranışla şansölyeyi aşağıladığını ve Almanya'ya hakaret ettiğini' iddia etmişti.

Bunun üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kadınlara çiçek vermenin Rusya'da nezaket göstergesi ve bir gelenek olduğu açıklamasını yapmıştı.

[old_news_related_template title="Dünya bu hediyenin sebebini soruyordu... Almanlar'ı kızdıran kareye cevap geldi" desc="Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya´da kadınlara çiçek hediye etmenin gelenek olduğunu ve Putin´in Almanya Başbakanı Angela Merkel´e çiçek hediye ederken bu geleneği dikkate aldığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/putin-reuters-2_16_9_1526973808.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/dunya-bu-hediyenin-sebebini-soruyordu-2422171/"]