Rusya’ya resmi devlet ziyareti düzenleyen ve St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’na (SPIEF) katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u sıcak sözlerle karşılayan Putin, eşi Brigitte Macron’a da bir demet gül takdim etti. Macron çifti bu jestten son derece memnun gözüktü.
Almanya Başbakanı Angela Merkel de 18 Mayıs’ta soluğu Soçi’de aldığında karşısında kendisine bir demet beyaz gül uzatan Putin’i bulmuştu.
Merkel çiçekleri kabul ederken son derece memnun gözükse de Almanya’nın çok satan gazetelerinden Bild, ‘Rusya liderinin bu maço davranışla şansölyeyi aşağıladığını ve Almanya’ya hakaret ettiğini’ iddia etmişti.
Bunun üzerine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kadınlara çiçek vermenin Rusya’da nezaket göstergesi ve bir gelenek olduğu açıklamasını yapmıştı.