Rusya'ya ait İl-20 savaş uçağı, Akdeniz semalarında vurulmuş, uçağın Suriye rejim güçleri tarafından vurulduğu açıklanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenko, İsrail jetlerinin, Rus uçağını Suriye hava savunma sistemlerinin önüne atması yüzünden Esad güçlerine ait S-200 sistemi tarafından hedef alındığını belirtmişti. Sözcü Konaşenko; İsrail'in kendilerini operasyondan bir dakika önce uyardığını, ancak bu zamanın Rus askeri uçağını güvenli bir yere sevk etmeye yetmediğini belirtmişti.

PUTİN: İSRAİL VURMADI

Putin, "Rus uçağını İsrail vurmadı, ne olduğunu hala inceliyoruz. Trajik koşullar zinciri gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

Putin, İsrail'in dün Suriye'de yol açtığı İl-20 uçağı trajedisi ile 2015 yılında Rus uçağının düşürülmesinin karşılaştırılmaması gerektiğini, iki durumun birbirinden farklı olduğunu söyledi.

"Önlemlerimiz Suriye'deki Rus askerlerini korumaya yönelik olacak" diye konuşan Rus lider, "İnsanların ölümü, özellikle de böyle trajik koşullarda ölümü, her zaman bir felakettir. Hem bizim için, hem ülkemiz için, hem de ölen arkadaşlarımızın yakınları için böyledir. Bu bağlamda ölen askerlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Putin ile İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bugün ilerleyen saatlerde telefonla görüşebileceği belirtildi.