Dünyanın en korunaklı aracı oalrak bilinen Trump'ın arabası 'Canavar'a rakip çıktı. O da Putin'in Aurus Senatus marka yerli aracı... Putin, göreve başlama töreninde kullandığı, 'Kortej' projesi kapsamında üretilen Aurus Senat limuzini ile görüşmeye geldi. Yerli ve zırhlı limuzin, böylece ilk kez Rusya dışında kullanıldı. Araçlar birbirlerine benzer özellikler taşıyor.

Putin'in Rus yapımı özel aracı neredeyse Trump'ın Chrysler'ıyla aynı özelliklere sahip. Fakat Aurus Serat Trump'ın aracından çok daha ucuza üretildi. Putin'in Rus yapımı özel aracı neredeyse Trump'ın Chrysler'ıyla aynı özelliklere sahip. Fakat Aurus Serat Trump'ın aracından çok daha ucuza üretildi.


Helsinki Havalimanı dışında Putin'i bekleyen limuzin, böylece ilk kez ülke dışında kullanıldı. Sputnik'in haberine göre, havalimanında Putin'in bindiği aracın dışında Rus heyet için ayrılan ikinci bir Aurus Senat limuzini daha vardı. Finlandiya basınında Aurus Senatların geçen hafta İlyuşin İl-76 uçağıyla Helsinki'ye götürüldüğünü belirtildi. 'Kortej' projesi kapsamında Aurus Senat'ın yanı sıra 'Kommendant' ve 'Arsenal' isimli iki farklı araç daha geliştirildi. Sadece Putin'in kullanımında olmayacak araçlar, 'Aurus' markası altında başka pazarlara da sunulacak. Marka, ağustos ayında Moskova'da yapılacak bir otomobil fuarında da geniş kapsamlı bir şekilde tanıtılacak.

kursungecirmez-epa

İki liderin aracı da biyolojik ve silahlı saldırılara dayanıklı. 6 ton ağırlığında ve 7 metre uzunluğunda olan Putin'in aracı, Trump'ın 8 tonluk ve 5.5 metrelik Canavar'ına göre daha uzun ve hafif. Ancak Canavar'ın fiyatı ise daha makul. Canavar'ın maliyeti 2 milyon dolarken, Aurus Senatus'un AR-GE dahil maliyeti 197 milyon dolar.