Washington ile Moskova arasında 2010 yılında Rus casus krizi patlak vermişti. O dönemde ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu FBI 7 yıllık bir araştırma sonucunda 11 casusun bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu 11 casustan akılda en çok kalan isim ise kızıl saçları ve renkli gözleriyle Anna Chapman olmuştu. Chapman o dönem uluslararası basının birinci gündem maddesi olurken, daha sonra sınır dışı edilmişti. Rusya'ya döndüğünde Putin tarafından karşılanan ve kariyerine siyaset ve moda alanında devam eden Chapman gözden kaybolmuştu.

Marina'nın cinsel ilişki karşılığında ABD'deki silah lobisine girdiği tahmin ediliyor. Marina'nın cinsel ilişki karşılığında ABD'deki silah lobisine girdiği tahmin ediliyor.


Fakat iki ülke arasında geçen hafta yeni bir Rus ajan krizi patlak verdi. Bu sefer yakalanan isim ise Maria Butina'ydı... Cinsel ilişkiye girerek istediğini elde ettiği iddia edilen ve daha sonra şantaj yaptığı öne sürülen Butina'nın sorgusu devam ediyor. Fakat yetkililer Butina'dan bazı yanıtlar almaya çalışırken Chapman sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. Chapman, "Seni çözmek ve senden bilgi toplamak isteyecekler ama sen dayan" mesajını paylaşarak Butina'nın yanında olduğunu duyurdu.

ajans-instagram

Chapman, o dönem Rusya'da bulunan İngiliz MI6 ajansı Sergei Skripal ile takas edilmişti. Skripal geçtiğimiz aylarda bulunduğu İngiltere'de zehirlenmiş ve Rusya ile İngiltere arasında diplomatik krize sebep olmuştu.