Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'yı öldürdüğünü doğrulamasının ardından ABD'nin üst düzey isimlerinden Hazine Bakanı Steven Mnuchin açıklamalarda bulundu. Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından ABD'nin Suudi Arabistan'a bir yaptırım kararı alması için henüz çok erken olduğunu söyledi. Mnuchin, "İyi bir ilk adım atıldı fakat bu yeterli değil" ifadesini kullandı.

Mnuchin, bu ay düzenlenecek ve dünyanın birçok ülkesinden üst düzey katılımın olacağı zirveye de katılmayacağını resmen açıkladı. Mnuchin, buna rağmen Riyad'a gideceğini dile getirdi. Mnuchin, "Konferansa katılıp konuşma yapmanın uygun olacağını düşünmüyorum fakat Suudi Arabistan ile konuşacağımız önemli konular var. Dolayısıyla oraya gidiyorum" dedi. Mnuchin, iki ülkenin İran'a yaptırım konusunu masaya yatıracağını dile getirdi.

Öte yandan İngiltere'nin Brexit'ten (İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma süreci) Sorumlu Bakanı Dominic Raab, Suudi Arabistan'ın açıklamasının güvenilir olmadığını söyledi. BBC TV'ye konuşan Raab, "Biz Türklerin yaptığı soruşturmayı destekliyoruz ve İngiliz hükümeti gazetecinin ölümünden sorumlu olanları görmek istiyor" dedi.

Fransız Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire de, Riyad yönetiminin yaşananları açıklamasının olumlu bir gelişme olduğunu fakat bütün detayların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Le Maire, "Bütün karanlık noktalar aydınlatılmalı. İkili ilişkilerin iyileşmesi soruşturmaya ve alınan sonuca bağlıdır" dedi.