Kuzey Kore'yi Şubat 2013'ten beri birçok kez ziyaret ederek Kim Jong-Un'la kendi ifadesiyle 'ömür boyu dostluk' kuran eski basketbolcu Dennis Rodman, Kim ile ABD Başkanı Trump arasındaki zirve için yaptığı katkıları anlattı.

TMZ'ye konuşan Rodman, Haziran 2017'de Kuzey Kore'ye yaptığı son ziyarette Trump'ın 'The Art of the Deal' kitabını Kim'e hediye ettiğini söyledi.''Onun doğum günü için gittiğimde kendisine Donald Trump'ın kitaplarını verdim. Bence o zaman Trump'ın kim olduğunun farkında değildi, ta ki kitabı okuyuncaya kadar'' diyen Rodman, şöyle devam etti:

rodman-tmz-1

''Tümüyle kendime mal etmek, kendime yontmak, 'tüm bunları ben yaptım' demek istemiyorum, niyetim bu değil.''

rodman-tmz-2

Bununla birlikte üstlendiği fahri spor elçisi rolünün, Kuzey Kore ile ABD arasında daha dostça bir söylemin oluşmasına katkıda bulunduğu görüşünü dile getiren Rodman, ''Basketbol diplomasisi tüm bu noktaya gelinmesini sağlayan bir yankı yarattı'' dedi.

trump-reuters-2

Washington Post gazetesi, Rodman'ın geçen yılki ziyaretinin Trump tarafından Kuzey Kore'deki ABD'li esirlerin serbest bırakılması ve iki ülke arasında bir iletişim kanalı açılması için organize edildiğini iddia etmişti.

[old_news_related_template title="Macron'u öpmeye doyamamıştı... Merkel ziyaretinde ise..." desc="ABD Başkanı Donald Trump'ın, Macron'a gösterdiği yakın ilgiden sonra Merkel'e daha mesafeli olması dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/merkel-reuters-2_16_9_1524910403.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/macronu-opmeye-doyamamisti-merkel-ziyaretinde-ise-2376234/"]